• VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show
  • VTEM Image Show

 

Evropsko prvenstvo v natančnosti pristajanja Kobarid, Slovenija 2018 je za nami. Dobra priprava pred tekmo in izkušnje iz lanskega leta so prav gotovo bili dober temelj odlični izpeljavi prvenstva. Ekipe na pristanku, vzletišču v tekmovalni pisarni in pri prevozih so funkcionirale usklajeno in gladko. Prvenstvo smo otvorili v centru Kobarida v velikem slogu z vrhunsko izpeljano prireditvijo. Trening dan in 5 od planiranih 6 tekmovalnih dni je minilo brez nesreč in v sproščenem vzdušju. Izvedli smo 11 serij od maksimalno 12. Piloti iz 24. držav so prve lete za trening pričeli že 2 do 3 dni pred prvenstvom. Na sami tekmi je bilo 111 tekmovalcev. Ocenjujemo da je bilo v teh 10. dneh opravljenih preko 1800 vzletov z Ozbena. Seveda je to pustilo posledice tako na cesti kot na samem vzletišču, kar bo potrebno v prihodnjih mesecih sanirati, da ne bo še večje škode. Ponovno smo dobili potrditev, da je Ozben idealen za tovrstna tekmovanja in Kobarid ob usklajeni organizaciji odličen kraj za velika tekmovanja.

Evropsko prvenstvo smo zaključili s svečano podelitvijo, kjer smo Slovenci dokazali kam spadamo v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali. Matjaž Sluga je ubranil naslov evropskega prvaka. Na stopničkah sta mu delala družbo še dva Slovenca, Jaka Gorenc in Matjaž Ferarič. Ekipno smo Slovenci evropski prvaki.

Zahvala vsem organizacijam in posameznikom, ki so kakorkoli pripomogli k temu velikemu dogodku.

Občina Kobarid, zavod za turizem Dolina Soče, Naviter, Gruber d.o.o., SloveniaControl, JelkinHram, Gradient, kamp Rut, Hildegarden hostel, kamp Koren, Teja bar, kamp Liza, holliday home Rainbow, Elektro Primorska, X-DreamFly, Turistična kmetija Kranjc, Apartmaji NAC, Fundacija Poti Miru, Apartmaji Berginc, Restavracija Poljana, X-Point, Hiša Polonka, kamp Lazar, sobe pri Lovrižu, Positive Sport, Planika, zavarovalnica Triglav, kamp Gabrje, Laško, Metlika, Holliday house Rejmr, apartmaji Cuvee, pizzeria Soča, Mlinotest, Triple Seven Gliders, A1, Kvibo, Metka Miklavič, Nataša Hvala Ivančič, Josip Kezič, Gravitacija d.o.o., Disco Pleterje, PGD Drežnica, ISD Drežnica, Drežniška fantovščina, Kajakaška zveza Slovenije, Kajak klub Soške elektrarne …

Društvo Adrenalin in KJP Krokar

Galerija: http://pgaeuro2018.lzs-zveza.si/index.php/en/galery/gallery-6th-fai-eupga-2018

 

 

 

© 2014 Društvo Adrenalin